2017. szeptember 26-án pályaválasztási napon bővítettük 7-8. osztályos tanulóink ismereteit a közelben tanulható szakmákról. Ellátogattunk a Kaposvári SZC Nagyatádi Ady Endre Gimnáziuma és Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma intézménybe, ahol az igazgatóhelyettes, Horváth Attila tartott egy előadást az intézményről.

Beszélt a náluk tanulható szakmákról, bemutatta az iskolájuk sajátosságait, elmondta miért érdemes ebbe az iskolába járni.

A rövid szóbeli tájékoztató után ellátogattunk azokra a helyekre, amelyek a gyakorlati képzést biztosítják a náluk tanuló diákoknak. Nemek szerint osztottak fel bennünket csoportokra. 

A fiúk csapata a Büttner és Társai Szerszámelemgyártó és Kereskedelmi Kft.-be látogatott el, ahol egy üzemlátogatás során megtekintették, milyen munkát végezhetnek azok, akik ezt a szakmát választják.

A lányok az intézmény kollégiumába mentek, ahol az egészségügyi szakot választó diákoknak tanítják a gyakorlati ismereteket. A tanulók kipróbálhatták a pulzus kitapintását, a vérnyomás megmérését is. Ezen kívül gyakorolhatták a csecsemőgondozást is, felöltöztethették és tisztába tehették a játékbabákat. 

Diákjaink sok gyakorlati ismerettel gazdagodtak.