Tisztelt Szülők, Gondviselők! A tanévkezdéssel kapcsolatosan szeretném tájékoztatni Önöket néhány tudnivalóról. A tankönyv minden tanulónak ingyenes, viszont az korábbi évekhez hasonlóan a felső tagozaton jó állapotú könyvtári könyvek is kerülnek kiosztásra a gyerekeknek.

A szakkör igényeket lehetőleg az első tanítási napon le kellene adni, de kérjük, hogy legkésőbb másnapra mindenki döntse el, hogy gyermeke a délutáni tevékenységek közül melyeken szeretne rész venni. A szakkörökre való jelentkezés egész tanévre szól. Az egyes szakkörök indítása a jelentkezők létszámától függ.

A köznevelési törvény alapján minden tanulónak 16 óráig az iskolában a napközis és tanulószobás foglalkozásokat igénybe kell vennie. Ez alól indokolt esetben szülői kérelemre az igazgató asszony adhat felmentést.

A tanév során szorgalmi időszakban az általános iskola 7 órától van nyitva. Mivel felügyeletet a nagyiskolában tudunk biztosítani, ezért kérjük, hogy 7 órától fél 8-ig a kisiskola épületében tanuló diákok is a főépületben tartózkodjanak.

A diákigazolvány a bejáróknak fontos okmány, de minden tanulónak szükséges az iskolai versenyeken való részvételhez és a belépőjegyek kedvezményes megvásárlásához. Ezért ha nincs, elveszett vagy eltörött valakinek a diákigazolványa, akkor az okmányirodába kell NEK azonosítót igényelni, majd az azonosítóval, az iskolában az osztályfőnököknél vagy az iskolatitkárnál jelentkezni. Ha van 5 évesnél nem régebbi NEK azonosító, akkor csak az iskolában kell jelezni az új diákigazolvány igénylését. A diákigazolvány igénylése ingyenes.

Aki év végén nem kötött balesetbiztosítást és most úgy gondolja, hogy szeretne, szeptember 5-ig (hétfő) van lehetősége hozni rá a pénzt.

Mindenkinek jó tanulást és eredményes munkát kívánok a 2022/2023-as tanévre!

Vidák Ákosné
Igazgatóhelyettes