2024. május 10-én került megrendezésre Lábodon, a Kótai Lajos Általános Iskolában az Aranytoll szépíró területi verseny, melyen a sikeres iskolai fordulót követően, Pánovics Zalán 1.o., László Panka Molli 6.o. és Czene Mercédesz Ildikó 7. o. tanulók mérettették meg magukat. Az egy órán át tartó, nehéz szöveg másolását követően, a népes mezőnyben derekasan helyt álltak diákjaink, Panka pedig az 5-6. évfolyamon munkájával kiérdemelte a zsűri különdíját. A többiek emléklappal és kisebb ajándékokkal zárták a versenyt.

2024. április 24-én, - a Béla Király napok keretében- intézményünkben megrendezésre került az alsó tagozatosok számára kihirdetett versmondó verseny. Örömmel láttuk a sok bátor versenyzőt, akik vállalták a megmérettetést. Vendégeink között köszönthettük a nagycsoportos óvodásokat és kisérőiket, valamint a szurkoló szülőket, akik elfogadták a meghívásunkat és részt vettek a programon.

A IV. Béla Napok keretében idén hagyományos közlekedési versenyünk helyett a Somogy Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság közlekedésbiztonsági versenyei kerületek megrendezésre iskolánkban.

A segesdi tanulókon kívül a böhönyei Festetics Pál Általános Iskola, a szőlősgyöröki Dél-Balatoni Gárdonyi Géza Evangélikus Általános Iskola és a Somogyszobi Általános Iskola diákjai neveztek a versenyre.

Az idei tanévben március hónapban került sor az alsó tagozatos tanulók népdaléneklési versenyére. A tanító nénik, szülők segítségével felkészített gyermekek izgalommal várták a versenyt. Hagyományainkhoz híven leendő első osztályosaink is eljöttek a rendezvényre az óvónénik kíséretében.

A Kaposvári Szakképzési Centrum óvodások és általános iskola alsó tagozatos diákok számára írt ki egy rajzpályázatot, melynek címe: Színes szakmák- Álmodj a jövőről és rajzold meg! Remek alkalomnak bizonyult az első osztályosok számára, hogy beszélgethettünk a jövőről, a szakmákról.