Október elseje az idősek világnapja. Ehhez kapcsolódóan a Segesdi IV. Béla Király Általános Iskola 4. osztályos tanulói is megemlékeztek a falu idős lakóiról. Kedves, vidám, verses, zenés műsorral készültünk az idősebb korosztálynak.

 

Három alkalommal is lehetőségünk volt örömet szerezni a már nyugdíjas éveiket töltő idős embereknek és a műsorokra ellátogatott vendégeknek. Tanulóink nagyon ügyesek, fegyelmezettek és kitartóak voltak a fellépések alkalmával.

Először a Segesdi Gondviselés Szociális Otthonban élő emberekhez és az ott dolgozókhoz látogattunk el. Nagy örömmel fogadták tanulóinkat is és minket is egyaránt. Műsorunkkal mosolyt és könnyeket is csaltunk az ott élő emberek arcára. Cserébe egy kis ajándékkal kedveskedtek nekünk.

Második alkalommal a faluban megrendezett idősek napi műsoron szerepeltek diákjaink. Nagy örömmel és tapssal fogadták műsorunkat, és elismerő szavaikat tolmácsolhattuk a gyerekek számára.

Az a megtiszteltetés ért bennünket, hogy részt vehettünk a Generációk találkozóján a művelődési házban, ahol sok más fellépő mellett, nekünk is lehetőségünk volt arra, hogy megmutathassuk, hogy minden ember egyformán fontos az életben. A vidám jó hangulatú délutánon ismét ügyesen szerepeltek iskolánk tanulói.

Tálos Melinda