,, …Kezet nyújtunk egymásnak, és megyünk ,, (Wass Albert)

A versnek és a költészetnek minden korban óriási szerepe volt, hisz életre buzdított, s ha kellett, nyugtatott.

A hagyományokhoz hűen idén is a IV. Béla napok keretében került megrendezésre a felső tagozatosak számára meghirdetett versmondó versenyre. A versenyen résztvevő tanulóknak lehetősége nyílott, hogy roma és magyar költők verseit is elmondhassák. A versenyen több mint 20 gyermek indult, akik tanáraik, iskolatársaik előtt mutatkoztak meg. Három kategóriában hirdettünk eredményt,5-6.osztályosok, 7-8.osztályosok és a roma költők verseit előadó tanulók körében.

Versmondásukat iskolánk Igazgató Asszonya Horváthné Pánovics Mária, Széll Árpádné Segesd Község Nemzetiségi Roma Önkormányzatának elnöke, és Borongics Nikoletta intézményünk magyar nyelv és irodalom szakos tanára értékelte és zsűrizte.

Az eredmények a következők:  

5-6.osztály:

1. helyezett Orsós Ádám 

2. helyezett Mayer Meredisz 

3. helyezett Balogh Erika

Különdíjban részesült: Ignácz Marcell György

 

7-8.osztály:

1. helyezett Horváth Dzsenifer

2. helyezett Takács Cecília Anett

3. helyezett Zámbó Vivien Lilla

Különdíjban részesült: Szalai Marianna

 

A roma költők verseit előadó tanulók:

1. helyezett Takács Cecília Anett

2. helyezett Horváth Dzsenifer

3. helyezett Orsós Ádám

Különdíjban részesült: Ignácz Marcell György

 

Senki sem tért haza üres kézzel: minden versenyző egy szép emléklapot és egy tábla csokoládét vihetett haza. A helyezéseket elért tanulók ajándékkal gazdagodtak, melyet a Segesd Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata biztosított, mivel a felső tagozatos versmondó versenyt közösen szerveztük meg a Nemzetiségi Önkormányzattal.

Gratulálunk minden résztvevőnek, nyertesnek, felkészítő pedagógusnak és reméljük a hagyományt folytatva, jövőre ismét találkozhatnak versenyünkön az irodalom szerelmesei!